Usel i plural

Usel är ordet.

Plural för usel är usla.

Vad är plural för usel?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet usel. Plural av usel är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet usel.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet usel. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet usel har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder usel?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av usel så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/usel

Du kan också söka efter usel direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=usel

Mer information om ordet usel:

Ordet usel består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2. Vi har i vår databas även 16 synonymer inlagda.

Synonymer till usel:

Usel har dessa synonymer: bedrövlig, dålig, eländig, genomrutten, helkass, hemsk, infam, kass, miserabel, nedrig, risig, rutten, skral, undermålig, urdålig, värdelös

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet usel, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på usel?

Följande ord rimmar med usel: el, del, fel, gel, hel, Hel, kel, sel, tel, Abel, adel, apel, avel, axel, Axel.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 5 ord som på något sätt liknar ordet usel: cirkuselefant, karusell, muselman, trafikkarusell och urusel.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord