Nedrig i plural

Nedrig är ordet.

Plural för nedrig är nedriga.

Vad är plural för nedrig?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet nedrig. Plural av nedrig är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet nedrig.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet nedrig. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet nedrig har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder nedrig?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av nedrig så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/nedrig

Du kan också söka efter nedrig direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=nedrig

Mer information om ordet nedrig:

Ordet nedrig består allt som allt av 6 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 6 bokstäverna är 4, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2. Vi har i vår databas även 7 synonymer inlagda.

Synonymer till nedrig:

Nedrig har dessa synonymer: elak, gemen, gräslig, illvillig, klandervärd, tarvlig, usel

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet nedrig, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på nedrig?

Följande ord rimmar med nedrig: dig, Dig, gig, mig, sig, vig, whig, stig, yvig, Stig, avig, byig, enig, evig, isig.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord