Illvillig i plural

Illvillig är ordet.

Plural för illvillig är illvilliga.

Vad är plural för illvillig?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet illvillig. Plural av illvillig är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet illvillig.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet illvillig. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet illvillig har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder illvillig?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av illvillig så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/illvillig

Du kan också söka efter illvillig direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=illvillig

Mer information om ordet illvillig:

Ordet illvillig består allt som allt av 9 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 9 bokstäverna är 6, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 3. Vi har i vår databas även 9 synonymer inlagda.

Synonymer till illvillig:

Illvillig har dessa synonymer: elak, gemen, nedrig, ond, ondsint, ondskefull, spydig, stygg, taskig

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet illvillig, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på illvillig?

Följande ord rimmar med illvillig: dig, Dig, gig, mig, sig, vig, avig, byig, enig, evig, isig, krig, Stig, stig, whig.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 1 ord som på något sätt liknar ordet illvillig: illvillighet.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord