Elak i plural

Elak är ordet.

Plural för elak är elaka.

Vad är plural för elak?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet elak. Plural av elak är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet elak.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet elak. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet elak har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder elak?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av elak så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/elak

Du kan också söka efter elak direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=elak

Mer information om ordet elak:

Ordet elak består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2. Vi har i vår databas även 15 synonymer inlagda.

Synonymer till elak:

Elak har dessa synonymer: dum, gemen, grym, hatisk, illasinnad, illvillig, nedrig, ojuste, ond, ondsint, ondskefull, , stygg, taskig, tyken

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet elak, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på elak?

Följande ord rimmar med elak: bak, hak, jak, Jak, mak, rak, sak, Sak, tak, vak, brak, flak, Irak, Isak, knak.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 13 ord som på något sätt liknar ordet elak Här kommer de tio första: delaktig, elakartad, elakhet, elaking, felaktig, felaktighet, fördelaktig, helakustisk, jätteelak och ofördelaktig.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord