Dum i plural

Dum är ordet.

Plural för dum är dumma.

Vad är plural för dum?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet dum. Plural av dum är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet dum.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet dum. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet dum har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder dum?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av dum så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/dum

Du kan också söka efter dum direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=dum

Mer information om ordet dum:

Ordet dum består allt som allt av 3 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 3 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1. Vi har i vår databas även 16 synonymer inlagda.

Synonymer till dum:

Dum har dessa synonymer: bakom flötet, blåst, elak, enfaldig, idiotisk, intelligensbefriad, knäpp, korkad, ointelligent, oklok, pantad, puckad, stupid, taskig, tjockskallig, trög

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet dum, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på dum?

Följande ord rimmar med dum: hum, rum, sum, tum, flum, krum, ljum, skum, slum, stum, album, begum, dagum, datum, enrum.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 25 ord som på något sätt liknar ordet dum Här kommer de tio första: addendum, dumbom, dumburk, dumdristig, dumdumkula, dumhet, dumhuvud, dummerjöns, dumming och dump.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord