Flum i plural

Flum är ordet.

Plural för flum är flum, flummen, flums och flummens.

Vad är plural för flum?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet flum. Plural av flum är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet flum.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet flum. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet flum har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder flum?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av flum så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/flum

Du kan också söka efter flum direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=flum

Mer information om ordet flum:

Ordet flum består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 3, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1. Vi har i vår databas även 1 synonymer inlagda.

Synonymer till flum:

Flum har dessa synonymer: knas

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet flum, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på flum?

Följande ord rimmar med flum: dum, hum, rum, sum, tum, krum, ljum, skum, slum, stum, album, begum, dagum, datum, enrum.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 1 ord som på något sätt liknar ordet flum: flummig.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord