Stum i plural

Stum är ordet.

Plural för stum är stumma.

Vad är plural för stum?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet stum. Plural av stum är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet stum.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet stum. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet stum har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder stum?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av stum så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/stum

Du kan också söka efter stum direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=stum

Mer information om ordet stum:

Ordet stum består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 3, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1. Vi har i vår databas även 2 synonymer inlagda.

Synonymer till stum:

Stum har dessa synonymer: mållös, tunghäfta

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet stum, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på stum?

Följande ord rimmar med stum: dum, hum, rum, sum, tum, flum, krum, ljum, skum, slum, album, begum, dagum, datum, enrum.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 5 ord som på något sätt liknar ordet stum: dövstum, pennstump, postum, stumfilm och stump.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord