Rum i plural

Rum är ordet.

Plural för rum är rum, rummen, rums och rummens.

Vad är plural för rum?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet rum. Plural av rum är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet rum.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet rum. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet rum har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder rum?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av rum så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/rum

Du kan också söka efter rum direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=rum

Mer information om ordet rum:

Ordet rum består allt som allt av 3 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 3 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1. Vi har i vår databas även 2 synonymer inlagda.

Synonymer till rum:

Rum har dessa synonymer: kammare, sal

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet rum, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på rum?

Följande ord rimmar med rum: dum, hum, sum, tum, flum, krum, ljum, skum, slum, stum, album, begum, dagum, datum, enrum.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 187 ord som på något sätt liknar ordet rum Här kommer de tio första: ackompanjemangsinstrument, affärscentrum, aidatrumpet, allrum, arbetsrum, avfallsrum, avvägningsinstrument, badrum, badrumsspegel och badrumsvåg.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord