Ljum i plural

Ljum är ordet.

Plural för ljum är ljumma.

Vad är plural för ljum?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet ljum. Plural av ljum är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet ljum.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet ljum. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet ljum har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder ljum?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av ljum så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/ljum

Du kan också söka efter ljum direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=ljum

Mer information om ordet ljum:

Ordet ljum består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 3, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1. Vi har i vår databas även 2 synonymer inlagda.

Synonymer till ljum:

Ljum har dessa synonymer: halvhjärtad, kylslagen

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet ljum, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på ljum?

Följande ord rimmar med ljum: dum, hum, rum, sum, tum, flum, krum, skum, slum, stum, album, begum, dagum, datum, enrum.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 3 ord som på något sätt liknar ordet ljum: ljummen, ljumske och pissljummen.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord