Dumbom i plural

Dumbom är ordet.

Plural för dumbom är dumbommar, dumbommarna, dumbommars och dumbommarnas.

Vad är plural för dumbom?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet dumbom. Plural av dumbom är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet dumbom.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet dumbom. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet dumbom har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder dumbom?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av dumbom så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/dumbom

Du kan också söka efter dumbom direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=dumbom

Mer information om ordet dumbom:

Ordet dumbom består allt som allt av 6 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 6 bokstäverna är 4, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2. Vi har i vår databas även 13 synonymer inlagda.

Synonymer till dumbom:

Dumbom har dessa synonymer: dummer, dåraktig, fjant, fån, gås, idiot, idiotisk, knäppgök, korkad, korkskalle, larvpotta, tok, åsna

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet dumbom, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på dumbom?

Följande ord rimmar med dumbom: om, dom, rom, bom, gom, lom, mom, Dom, iom, Tom, tom, som, Rom, krom, Blom.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord