Gräslig i plural

Gräslig är ordet.

Plural för gräslig är gräsliga.

Vad är plural för gräslig?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet gräslig. Plural av gräslig är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet gräslig.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet gräslig. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet gräslig har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder gräslig?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av gräslig så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/gräslig

Du kan också söka efter gräslig direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=gräslig

Mer information om ordet gräslig:

Ordet gräslig består allt som allt av 7 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 7 bokstäverna är 5, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2. Vi har i vår databas även 13 synonymer inlagda.

Synonymer till gräslig:

Gräslig har dessa synonymer: avskyvärd, bedrövlig, fasansfull, fruktansvärd, förfärlig, förskräcklig, hemsk, hisklig, nedrig, ohygglig, ryslig, smaklös, vidrig

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet gräslig, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på gräslig?

Följande ord rimmar med gräslig: dig, Dig, gig, mig, sig, vig, avig, byig, enig, evig, isig, krig, Stig, stig, whig.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord