Tarvlig i plural

Tarvlig är ordet.

Plural för tarvlig är tarvliga.

Vad är plural för tarvlig?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet tarvlig. Plural av tarvlig är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet tarvlig.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet tarvlig. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet tarvlig har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder tarvlig?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av tarvlig så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/tarvlig

Du kan också söka efter tarvlig direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=tarvlig

Mer information om ordet tarvlig:

Ordet tarvlig består allt som allt av 7 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 7 bokstäverna är 5, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2. Vi har i vår databas även 5 synonymer inlagda.

Synonymer till tarvlig:

Tarvlig har dessa synonymer: kymig, lumpen, nedrig, simpel, taskig

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet tarvlig, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på tarvlig?

Följande ord rimmar med tarvlig: dig, Dig, gig, mig, sig, vig, avig, byig, enig, evig, isig, krig, Stig, stig, whig.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord