Dålig i plural

Dålig är ordet.

Plural för dålig är dåliga.

Vad är plural för dålig?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet dålig. Plural av dålig är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet dålig.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet dålig. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet dålig har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder dålig?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av dålig så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/dålig

Du kan också söka efter dålig direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=dålig

Mer information om ordet dålig:

Ordet dålig består allt som allt av 5 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 5 bokstäverna är 3, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2. Vi har i vår databas även 14 synonymer inlagda.

Synonymer till dålig:

Dålig har dessa synonymer: bristfällig, illa, inte bra, kass, krasslig, ofördelaktig, olämplig, risig, skral, skröplig, suger, undermålig, usel, värdelös

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet dålig, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på dålig?

Följande ord rimmar med dålig: dig, Dig, gig, mig, sig, vig, whig, stig, yvig, Stig, avig, byig, enig, evig, isig.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 3 ord som på något sätt liknar ordet dålig: asdålig, jättedålig och skitdålig.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord