Dån i plural

Dån är ordet.

Plural för dån är dån, dånen, dåns och dånens.

Vad är plural för dån?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet dån. Plural av dån är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet dån.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet dån. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet dån har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder dån?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av dån så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/dån

Du kan också söka efter dån direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=dån

Mer information om ordet dån:

Ordet dån består allt som allt av 3 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 3 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1. Vi har i vår databas även 5 synonymer inlagda.

Synonymer till dån:

Dån har dessa synonymer: buller, dunder, dundra, muller, oväsen

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet dån, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på dån?

Följande ord rimmar med dån: vån, fån, hån, lån, mån, nån, rån, sån, från, plån, slån, spån, ifrån, terån, ändån.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 271 ord som på något sätt liknar ordet dån Här kommer de tio första: abundans, abundant, allenarådande, ändande, andande, andante, andantino, andromedansk, anländande och anmodan.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord