Lån i plural

Lån är ordet.

Plural för lån är lån, lånen, låns och lånens.

Vad är plural för lån?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet lån. Plural av lån är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet lån.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet lån. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet lån har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder lån?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av lån så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/lån

Du kan också söka efter lån direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=lån

Mer information om ordet lån:

Ordet lån består allt som allt av 3 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 3 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1. Vi har i vår databas även 1 synonymer inlagda.

Synonymer till lån:

Lån har dessa synonymer: kredit

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet lån, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på lån?

Följande ord rimmar med lån: vån, dån, fån, hån, mån, nån, rån, sån, från, plån, slån, spån, ifrån, terån, ändån.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 1052 ord som på något sätt liknar ordet lån Här kommer de tio första: adlande, adressland, aeroplan, aftonklänning, äggplanta, aktionsplan, alan, åländsk, åländska och ålandsrot.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord