Terån i plural

Terån är ordet.

Plural för terån är terån, terånen, teråns och terånens.

Vad är plural för terån?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet terån. Plural av terån är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet terån.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet terån. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet terån har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder terån?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av terån så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/terån

Du kan också söka efter terån direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=terån

Mer information om ordet terån:

Ordet terån består allt som allt av 5 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 5 bokstäverna är 3, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2.

Vad rimmar på terån?

Följande ord rimmar med terån: vån, dån, fån, hån, lån, mån, nån, rån, sån, från, plån, slån, spån, ifrån, ändån.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 141 ord som på något sätt liknar ordet terån Här kommer de tio första: aborterande, accepterande, admitterande, adopterande, amorterande, amputerande, annekterande, argumenterande, arresterande och assisterande domare.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord