Spån i plural

Spån är ordet.

Plural för spån är spån, spånen, spåns och spånens.

Vad är plural för spån?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet spån. Plural av spån är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet spån.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet spån. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet spån har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder spån?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av spån så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/spån

Du kan också söka efter spån direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=spån

Mer information om ordet spån:

Ordet spån består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 3, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1. Vi har i vår databas även 1 synonymer inlagda.

Synonymer till spån:

Spån har dessa synonymer: liten del

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet spån, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på spån?

Följande ord rimmar med spån: vån, dån, fån, hån, lån, mån, nån, rån, sån, från, plån, slån, ifrån, terån, ändån.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 63 ord som på något sätt liknar ordet spån Här kommer de tio första: anspänd, avspänd, avspänning, bältesspänne, brospann, dragspänning, förspänd, gallerspänning, gäspande och hårspänne.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord