Plån i plural

Plån är ordet.

Plural för plån är plån, plånen, plåns och plånens.

Vad är plural för plån?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet plån. Plural av plån är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet plån.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet plån. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet plån har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder plån?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av plån så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/plån

Du kan också söka efter plån direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=plån

Mer information om ordet plån:

Ordet plån består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 3, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1.

Vad rimmar på plån?

Följande ord rimmar med plån: vån, dån, fån, hån, lån, mån, nån, rån, sån, från, slån, spån, ifrån, terån, ändån.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 126 ord som på något sätt liknar ordet plån Här kommer de tio första: aeroplan, äggplanta, aktionsplan, ångflygplan, bärplan, biplan, bollplank, bombplan, bortaplan och detaljplan.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord