Rån i plural

Rån är ordet.

Plural för rån är rån, rånen, råns och rånens.

Vad är plural för rån?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet rån. Plural av rån är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet rån.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet rån. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet rån har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder rån?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av rån så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/rån

Du kan också söka efter rån direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=rån

Mer information om ordet rån:

Ordet rån består allt som allt av 3 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 3 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1.

Vad rimmar på rån?

Följande ord rimmar med rån: vån, dån, fån, hån, lån, mån, nån, sån, från, plån, slån, spån, ifrån, terån, ändån.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 1649 ord som på något sätt liknar ordet rån Här kommer de tio första: abdikerande, abonnerande, aborterande, abrasionsbrant, absorberande, abstraherande, accelerando, accelererande, accentuerande och accepterande.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord