Slån i plural

Slån är ordet.

Plural för slån är slån, slåna, slåns och slånas.

Vad är plural för slån?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet slån. Plural av slån är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet slån.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet slån. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet slån har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder slån?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av slån så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/slån

Du kan också söka efter slån direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=slån

Mer information om ordet slån:

Ordet slån består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 3, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1.

Vad rimmar på slån?

Följande ord rimmar med slån: vån, dån, fån, hån, lån, mån, nån, rån, sån, från, plån, spån, ifrån, terån, ändån.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 106 ord som på något sätt liknar ordet slån Här kommer de tio första: adressland, ängslande, årslång, betslande, bohusläning, bohuslänning, bohuslänsk, bohuslänska, boomslang och bostadslån.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord