Kass i plural

Kass är ordet.

Plural för kass är kassa.

Vad är plural för kass?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet kass. Plural av kass är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet kass.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet kass. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet kass har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder kass?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av kass så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/kass

Du kan också söka efter kass direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=kass

Mer information om ordet kass:

Ordet kass består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 3, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1. Vi har i vår databas även 10 synonymer inlagda.

Synonymer till kass:

Kass har dessa synonymer: dålig, förkastlig, katastrofal, obrukbar, risig, sosse, suger, urdålig, usel, värdelös

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet kass, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på kass?

Följande ord rimmar med kass: ass, lass, tass, gass, dass, vass, pass, ovass, stass, krass, brass, glass, kvass, hvass, klass.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 43 ord som på något sätt liknar ordet kass Här kommer de tio första: a-kassa, a-kasseersättning, antimakass, arbetslöshetskassa, barkass, bärkasse, biljettkassa, demokassett, försäkringskassa och frikassé.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord