Misslyckande i plural

Misslyckande är ordet.

Plural för misslyckande är misslyckande.

Vad är plural för misslyckande?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet misslyckande. Plural av misslyckande är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet misslyckande.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet misslyckande. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet misslyckande har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder misslyckande?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av misslyckande så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/misslyckande

Du kan också söka efter misslyckande direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=misslyckande

Mer information om ordet misslyckande:

Ordet misslyckande består allt som allt av 12 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 12 bokstäverna är 8, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 4. Vi har i vår databas även 3 synonymer inlagda.

Synonymer till misslyckande:

Misslyckande har dessa synonymer: bottennapp, fiasko, flopp

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet misslyckande, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på misslyckande?

Följande ord rimmar med misslyckande: de, ide, ode, Adde, ande, jade, jude, lide, mede, mode, rede, udde, vide, Vide, öde.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord