Mar i plural

Mar är ordet.

Plural för mar är marar, mararna, marars och mararnas.

Vad är plural för mar?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet mar. Plural av mar är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet mar.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet mar. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet mar har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder mar?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av mar så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/mar

Du kan också söka efter mar direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=mar

Mer information om ordet mar:

Ordet mar består allt som allt av 3 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 3 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1.

Vad rimmar på mar?

Följande ord rimmar med mar: ar, kar, var, far, par, war, lar, tar, rar, bar, snar, Enar, klar, qvar, qwar.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 440 ord som på något sätt liknar ordet mar Här kommer de tio första: 150-grammare, 200-grammare, 90-grammare, adelsmärke, aktiemarknad, akvamarin, älgkramare, amarant, amarantväxt och amaryllis.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord