Klar i plural

Klar är ordet.

Plural för klar är klara.

Vad är plural för klar?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet klar. Plural av klar är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet klar.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet klar. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet klar har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder klar?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av klar så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/klar

Du kan också söka efter klar direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=klar

Mer information om ordet klar:

Ordet klar består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 3, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1. Vi har i vår databas även 10 synonymer inlagda.

Synonymer till klar:

Klar har dessa synonymer: beredd, färdig, färdiga, gjord, nykter, otvetydig, redo, tydlig, uppenbar, utfört

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet klar, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på klar?

Följande ord rimmar med klar: ar, kar, var, far, par, war, lar, tar, rar, mar, bar, snar, Enar, qvar, qwar.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 87 ord som på något sätt liknar ordet klar Här kommer de tio första: altklarinett, arabisklärare, avklarad, bortförklaring, dansklärare, deklarant, deklaration, deklarerande, dödförklarad och engelsklärare.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord