Kar i plural

Kar är ordet.

Plural för kar är kar, karen, kars och karens.

Vad är plural för kar?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet kar. Plural av kar är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet kar.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet kar. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet kar har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder kar?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av kar så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/kar

Du kan också söka efter kar direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=kar

Mer information om ordet kar:

Ordet kar består allt som allt av 3 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 3 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1. Vi har i vår databas även 1 synonymer inlagda.

Synonymer till kar:

Kar har dessa synonymer: balja

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet kar, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på kar?

Följande ord rimmar med kar: ar, var, far, par, war, lar, tar, rar, mar, bar, snar, Enar, klar, qvar, qwar.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 704 ord som på något sätt liknar ordet kar Här kommer de tio första: adenokarcinom, afghankaragan, äggkartong, äggkokare, äggläggande tandkarp, åkarbrasa, åkare, åkerkårel, allmänläkare och älskare.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord