Rar i plural

Rar är ordet.

Plural för rar är rara.

Vad är plural för rar?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet rar. Plural av rar är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet rar.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet rar. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet rar har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder rar?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av rar så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/rar

Du kan också söka efter rar direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=rar

Mer information om ordet rar:

Ordet rar består allt som allt av 3 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 3 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1. Vi har i vår databas även 7 synonymer inlagda.

Synonymer till rar:

Rar har dessa synonymer: gullig, ljuv, snäll, trevlig, vän, vänlig, älskvärd

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet rar, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på rar?

Följande ord rimmar med rar: ar, kar, var, far, par, war, lar, tar, mar, bar, snar, Enar, klar, qvar, qwar.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 302 ord som på något sätt liknar ordet rar Här kommer de tio första: adderare, agrar, agrarisk, åhörare, ajourförare, åkerareal, aktiesparare, akvaterrarium, ambulansförare och ämneslärare.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord