Vålnad i plural

Vålnad är ordet.

Plural för vålnad är vålnader, vålnaderna, vålnaders och vålnadernas.

Vad är plural för vålnad?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet vålnad. Plural av vålnad är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet vålnad.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet vålnad. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet vålnad har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder vålnad?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av vålnad så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/vålnad

Du kan också söka efter vålnad direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=vålnad

Mer information om ordet vålnad:

Ordet vålnad består allt som allt av 6 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 6 bokstäverna är 4, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2. Vi har i vår databas även 4 synonymer inlagda.

Synonymer till vålnad:

Vålnad har dessa synonymer: ande, gast, gengångare, spöke

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet vålnad, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på vålnad?

Följande ord rimmar med vålnad: bad, kad, mad, rad, vad, agad, anad, asad, axad, blad, diad, duad, dyad, ekad, enad.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord