Våm i plural

Våm är ordet.

Plural för våm är våmmar, våmmarna, våmmars och våmmarnas.

Vad är plural för våm?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet våm. Plural av våm är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet våm.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet våm. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet våm har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder våm?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av våm så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/våm

Du kan också söka efter våm direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=våm

Mer information om ordet våm:

Ordet våm består allt som allt av 3 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 3 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1.

Vad rimmar på våm?

Följande ord rimmar med våm: åm, pråm.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 47 ord som på något sätt liknar ordet våm Här kommer de tio första: akvamarin, bekväm, bekvämlighet, blomkålssvamp, deskvamation, drivämne, explosivämne, flugsvamp, förväxlingssvamp och giftsvamp.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord