Anad i plural

Anad är ordet.

Plural för anad är anade.

Vad är plural för anad?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet anad. Plural av anad är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet anad.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet anad. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet anad har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder anad?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av anad så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/anad

Du kan också söka efter anad direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=anad

Mer information om ordet anad:

Ordet anad består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2.

Vad rimmar på anad?

Följande ord rimmar med anad: bad, kad, mad, rad, vad, agad, asad, axad, blad, diad, duad, dyad, ekad, enad, evad.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 47 ord som på något sätt liknar ordet anad Här kommer de tio första: avtjänad, banad, blomstermånad, Christmånad, esplanad, förvånad, fyramånaders, göjemånad, gräsmånad och hömånad.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord