Mad i plural

Mad är ordet.

Plural för mad är mader, maderna, maders och madernas.

Vad är plural för mad?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet mad. Plural av mad är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet mad.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet mad. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet mad har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder mad?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av mad så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/mad

Du kan också söka efter mad direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=mad

Mer information om ordet mad:

Ordet mad består allt som allt av 3 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 3 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1.

Vad rimmar på mad?

Följande ord rimmar med mad: bad, kad, rad, vad, agad, anad, asad, axad, blad, diad, duad, dyad, ekad, enad, evad.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 87 ord som på något sätt liknar ordet mad Här kommer de tio första: äggformad, åttaarmad, avsvimmad, bambupapegojamadin, beramad, bygelformad, cirkelformad, cylinderformad, ellipsformad och enarmad.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord