Agad i plural

Agad är ordet.

Plural för agad är agade.

Vad är plural för agad?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet agad. Plural av agad är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet agad.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet agad. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet agad har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder agad?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av agad så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/agad

Du kan också söka efter agad direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=agad

Mer information om ordet agad:

Ordet agad består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2.

Vad rimmar på agad?

Följande ord rimmar med agad: bad, kad, mad, rad, vad, anad, asad, axad, blad, diad, duad, dyad, ekad, enad, evad.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 14 ord som på något sätt liknar ordet agad Här kommer de tio första: anklagad, bedagad, flagad, försvagad, hågad, hemlagad, jagad, lagad, ohågad och plågad.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord