Underhållande i plural

Underhållande är ordet.

Plural för underhållande är underhållande.

Vad är plural för underhållande?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet underhållande. Plural av underhållande är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet underhållande.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet underhållande. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet underhållande har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder underhållande?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av underhållande så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/underhållande

Du kan också söka efter underhållande direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=underhållande

Mer information om ordet underhållande:

Ordet underhållande består allt som allt av 13 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 13 bokstäverna är 8, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 5. Vi har i vår databas även 4 synonymer inlagda.

Synonymer till underhållande:

Underhållande har dessa synonymer: kul, roande, rolig, roligt

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet underhållande, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på underhållande?

Följande ord rimmar med underhållande: de, ode, ide, jade, jude, lide, Adde, ande, mede, mode, rede, öde, Vide, vide, udde.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord