Stupande i plural

Stupande är ordet.

Plural för stupande är stupande.

Vad är plural för stupande?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet stupande. Plural av stupande är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet stupande.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet stupande. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet stupande har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder stupande?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av stupande så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/stupande

Du kan också söka efter stupande direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=stupande

Mer information om ordet stupande:

Ordet stupande består allt som allt av 8 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 8 bokstäverna är 5, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 3. Vi har i vår databas även 1 synonymer inlagda.

Synonymer till stupande:

Stupande har dessa synonymer: brant

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet stupande, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på stupande?

Följande ord rimmar med stupande: de, ide, ode, Adde, ande, jade, jude, lide, mede, mode, rede, udde, vide, Vide, öde.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord