Stupfull i plural

Stupfull är ordet.

Plural för stupfull är stupfulla.

Vad är plural för stupfull?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet stupfull. Plural av stupfull är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet stupfull.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet stupfull. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet stupfull har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder stupfull?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av stupfull så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/stupfull

Du kan också söka efter stupfull direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=stupfull

Mer information om ordet stupfull:

Ordet stupfull består allt som allt av 8 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 8 bokstäverna är 6, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2. Vi har i vår databas även 2 synonymer inlagda.

Synonymer till stupfull:

Stupfull har dessa synonymer: as packad, redlös

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet stupfull, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på stupfull?

Följande ord rimmar med stupfull: ull, full, gull, hull, kull, mull, null, pull, tull, ikull, knull, krull, skull, ampull, bomull.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord