Stup i plural

Stup är ordet.

Plural för stup är stup, stupen, stups och stupens.

Vad är plural för stup?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet stup. Plural av stup är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet stup.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet stup. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet stup har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder stup?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av stup så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/stup

Du kan också söka efter stup direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=stup

Mer information om ordet stup:

Ordet stup består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 3, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1. Vi har i vår databas även 2 synonymer inlagda.

Synonymer till stup:

Stup har dessa synonymer: avgrund, brant

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet stup, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på stup?

Följande ord rimmar med stup: cup, sup, djup, syrup, pickup, backup, mashup, gallup, ketchup, kallsup, havsdjup, tjäldjup, vattendjup, världscup, tomatketchup.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 10 ord som på något sätt liknar ordet stup Här kommer de tio första: ättestupa, hästuppfödning, stupa, stupalös, stupande, stupfull, stupid, stupiditet, stuprör och stupstock.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord