Sup i plural

Sup är ordet.

Plural för sup är supar, suparna, supars och suparnas.

Vad är plural för sup?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet sup. Plural av sup är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet sup.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet sup. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet sup har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder sup?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av sup så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/sup

Du kan också söka efter sup direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=sup

Mer information om ordet sup:

Ordet sup består allt som allt av 3 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 3 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1. Vi har i vår databas även 1 synonymer inlagda.

Synonymer till sup:

Sup har dessa synonymer: hutt

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet sup, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på sup?

Följande ord rimmar med sup: cup, djup, stup, syrup, pickup, backup, mashup, gallup, ketchup, kallsup, havsdjup, tjäldjup, vattendjup, världscup, tomatketchup.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 64 ord som på något sätt liknar ordet sup Här kommer de tio första: arbetsuppgift, förhandlingsupplägg, förstahandsuppgift, försupen, fotbollssupporter, hedersuppdrag, kallsup, kålsupare, kålsuparteori och läsupplevelse.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord