Djup i plural

Djup är ordet.

Plural för djup är djupa.

Vad är plural för djup?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet djup. Plural av djup är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet djup.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet djup. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet djup har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder djup?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av djup så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/djup

Du kan också söka efter djup direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=djup

Mer information om ordet djup:

Ordet djup består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 3, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1. Vi har i vår databas även 2 synonymer inlagda.

Synonymer till djup:

Djup har dessa synonymer: djupt, ingående

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet djup, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på djup?

Följande ord rimmar med djup: cup, sup, stup, syrup, pickup, backup, mashup, gallup, ketchup, kallsup, havsdjup, tjäldjup, vattendjup, världscup, tomatketchup.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 16 ord som på något sätt liknar ordet djup Här kommer de tio första: djupdykning, djupfrusen, djupfryst, djupgående, djuphavssjölilja, djupledsboll, djupledspassning, djuplek, djupröd och djupsinnig.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord