Vattendjup i plural

Vattendjup är ordet.

Plural för vattendjup är vattendjup, vattendjupen, vattendjups och vattendjupens.

Vad är plural för vattendjup?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet vattendjup. Plural av vattendjup är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet vattendjup.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet vattendjup. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet vattendjup har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder vattendjup?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av vattendjup så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/vattendjup

Du kan också söka efter vattendjup direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=vattendjup

Mer information om ordet vattendjup:

Ordet vattendjup består allt som allt av 10 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 10 bokstäverna är 7, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 3.

Vad rimmar på vattendjup?

Följande ord rimmar med vattendjup: cup, sup, djup, stup, syrup, pickup, backup, mashup, gallup, ketchup, kallsup, havsdjup, tjäldjup, världscup, tomatketchup.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord