Ligand i plural

Ligand är ordet.

Plural för ligand är ligander, liganderna, liganders och ligandernas.

Vad är plural för ligand?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet ligand. Plural av ligand är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet ligand.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet ligand. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet ligand har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder ligand?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av ligand så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/ligand

Du kan också söka efter ligand direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=ligand

Mer information om ordet ligand:

Ordet ligand består allt som allt av 6 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 6 bokstäverna är 4, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2.

Vad rimmar på ligand?

Följande ord rimmar med ligand: and, band, hand, land, rand, sand, tand, vand, bland, brand, grand, iland, ibland, inland, invand.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 7 ord som på något sätt liknar ordet ligand: återförstatligande, avhemligande, förkroppsligande, förstatligande, förtydligande, förverkligande och ligandstyrd.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord