Band i plural

Band är ordet.

Plural för band är band, banden, bands och bandens.

Vad är plural för band?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet band. Plural av band är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet band.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet band. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet band har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder band?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av band så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/band

Du kan också söka efter band direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=band

Mer information om ordet band:

Ordet band består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 3, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1. Vi har i vår databas även 8 synonymer inlagda.

Synonymer till band:

Band har dessa synonymer: förbindelse, kassett, liga, länk, rem, remsa, snöre, stropp

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet band, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på band?

Följande ord rimmar med band: and, tand, vand, sand, hand, rand, land, bland, iland, brand, grand, inland, invand, Irland, Nyland.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 110 ord som på något sätt liknar ordet band Här kommer de tio första: A-band, åkband, armband, armbandsklocka, armbandsur, atombombande, bandad honungsfågel, bandage, bandagist och bandagråfågel.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord