Vand i plural

Vand är ordet.

Plural för vand är vanda.

Vad är plural för vand?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet vand. Plural av vand är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet vand.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet vand. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet vand har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder vand?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av vand så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/vand

Du kan också söka efter vand direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=vand

Mer information om ordet vand:

Ordet vand består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 3, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1.

Vad rimmar på vand?

Följande ord rimmar med vand: and, tand, band, sand, hand, rand, land, bland, iland, brand, grand, inland, invand, Irland, Nyland.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 182 ord som på något sätt liknar ordet vand Här kommer de tio första: ablativändelse, ackusativändelse, använd, användande, användardokumentation, användare, användargränssnitt, användarnamn, användarprofil och användarsida.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord