Invand i plural

Invand är ordet.

Plural för invand är invanda.

Vad är plural för invand?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet invand. Plural av invand är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet invand.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet invand. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet invand har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder invand?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av invand så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/invand

Du kan också söka efter invand direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=invand

Mer information om ordet invand:

Ordet invand består allt som allt av 6 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 6 bokstäverna är 4, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2.

Vad rimmar på invand?

Följande ord rimmar med invand: and, tand, band, vand, sand, hand, rand, land, bland, iland, brand, grand, inland, Irland, Nyland.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 12 ord som på något sätt liknar ordet invand Här kommer de tio första: invändande, invändig, invändning, invändningsfri, invandrad, invandrande, invandrarägd, invandrare, invandrarfientlig och invandrarverk.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord