Stink i plural

Stink är ordet.

Plural för stink är stink, stinken, stinks och stinkens.

Vad är plural för stink?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet stink. Plural av stink är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet stink.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet stink. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet stink har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder stink?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av stink så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/stink

Du kan också söka efter stink direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=stink

Mer information om ordet stink:

Ordet stink består allt som allt av 5 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 5 bokstäverna är 4, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1.

Vad rimmar på stink?

Följande ord rimmar med stink: ink, sink, rink, mink, dink, zink, fink, vink, hink, klink, smink, twink, flink, drink, brink.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 6 ord som på något sätt liknar ordet stink: distinkt, distinktion, e-postinkorg, instinkt, instinktiv och stinkande.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord