Drink i plural

Drink är ordet.

Plural för drink är drinkar, drinkarna, drinkars och drinkarnas.

Vad är plural för drink?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet drink. Plural av drink är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet drink.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet drink. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet drink har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder drink?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av drink så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/drink

Du kan också söka efter drink direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=drink

Mer information om ordet drink:

Ordet drink består allt som allt av 5 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 5 bokstäverna är 4, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1.

Vad rimmar på drink?

Följande ord rimmar med drink: ink, sink, rink, mink, dink, zink, fink, vink, hink, stink, klink, smink, twink, flink, brink.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 2 ord som på något sätt liknar ordet drink: drinkare och kaffedrink.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord