Flink i plural

Flink är ordet.

Plural för flink är flinka.

Vad är plural för flink?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet flink. Plural av flink är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet flink.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet flink. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet flink har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder flink?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av flink så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/flink

Du kan också söka efter flink direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=flink

Mer information om ordet flink:

Ordet flink består allt som allt av 5 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 5 bokstäverna är 4, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1. Vi har i vår databas även 1 synonymer inlagda.

Synonymer till flink:

Flink har dessa synonymer: snabb

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet flink, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på flink?

Följande ord rimmar med flink: ink, sink, rink, mink, dink, zink, fink, vink, hink, stink, klink, smink, twink, drink, brink.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord