Smink i plural

Smink är ordet.

Plural för smink är sminker, sminkerna, sminkers och sminkernas.

Vad är plural för smink?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet smink. Plural av smink är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet smink.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet smink. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet smink har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder smink?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av smink så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/smink

Du kan också söka efter smink direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=smink

Mer information om ordet smink:

Ordet smink består allt som allt av 5 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 5 bokstäverna är 4, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1. Vi har i vår databas även 2 synonymer inlagda.

Synonymer till smink:

Smink har dessa synonymer: kosmetika, make-up

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet smink, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på smink?

Följande ord rimmar med smink: ink, sink, rink, mink, dink, zink, fink, vink, hink, stink, klink, twink, flink, drink, brink.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 4 ord som på något sätt liknar ordet smink: osminkad, sminkad, sminkdocka och sminkrot.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord