Ink i plural

Ink är ordet.

Plural för ink är inkar, inkarna, inkars och inkarnas.

Vad är plural för ink?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet ink. Plural av ink är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet ink.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet ink. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet ink har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder ink?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av ink så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/ink

Du kan också söka efter ink direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=ink

Mer information om ordet ink:

Ordet ink består allt som allt av 3 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 3 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1.

Vad rimmar på ink?

Följande ord rimmar med ink: sink, rink, mink, dink, zink, fink, vink, hink, stink, klink, smink, twink, flink, drink, brink.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 189 ord som på något sätt liknar ordet ink Här kommer de tio första: abrovink, adrenalinkick, anfallsvinkel, apelsinkärna, apelsinklyfta, apelsinkräm, årsinkomst, bensinkrig, bergfink och bergfinkshane.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord