Rink i plural

Rink är ordet.

Plural för rink är rinkar, rinkarna, rinkars och rinkarnas.

Vad är plural för rink?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet rink. Plural av rink är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet rink.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet rink. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet rink har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder rink?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av rink så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/rink

Du kan också söka efter rink direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=rink

Mer information om ordet rink:

Ordet rink består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 3, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1.

Vad rimmar på rink?

Följande ord rimmar med rink: ink, sink, mink, dink, zink, fink, vink, hink, stink, klink, smink, twink, flink, drink, brink.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 6 ord som på något sätt liknar ordet rink: brink, drink, drinkare, ishockeyrink, kaffedrink och nektarinkärna.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord