Ram i plural

Ram är ordet.

Plural för ram är ramar, ramarna, ramars och ramarnas.

Vad är plural för ram?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet ram. Plural av ram är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet ram.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet ram. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet ram har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder ram?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av ram så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/ram

Du kan också söka efter ram direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=ram

Mer information om ordet ram:

Ordet ram består allt som allt av 3 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 3 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1. Vi har i vår databas även 1 synonymer inlagda.

Synonymer till ram:

Ram har dessa synonymer: internminne

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet ram, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på ram?

Följande ord rimmar med ram: cam, dam, gam, jam, kam, lam, Sam, tam, Adam, dram, fram, glam, gram, Guam, imam.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 306 ord som på något sätt liknar ordet ram Här kommer de tio första: 150-grammare, 200-grammare, 90-grammare, älgkramare, anagram, anskrämlig, anskrämlighet, antivirusprogram, apelsinkräm och äpplekräm.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord