Missvisande i plural

Missvisande är ordet.

Plural för missvisande är missvisande.

Vad är plural för missvisande?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet missvisande. Plural av missvisande är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet missvisande.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet missvisande. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet missvisande har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder missvisande?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av missvisande så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/missvisande

Du kan också söka efter missvisande direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=missvisande

Mer information om ordet missvisande:

Ordet missvisande består allt som allt av 11 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 11 bokstäverna är 7, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 4. Vi har i vår databas även 1 synonymer inlagda.

Synonymer till missvisande:

Missvisande har dessa synonymer: vilseledande

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet missvisande, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på missvisande?

Följande ord rimmar med missvisande: de, ide, ode, Adde, ande, jade, jude, lide, mede, mode, rede, udde, vide, Vide, öde.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord